FAQ geboortekaartjes

 

+ Wat kost het om een uniek geboortekaartje te laten ontwerpen?

We werken met een start tarief van 275,00 inclusief btw. Hierbij komen de drukwerk kosten en overige materialen. Deze berekenen wij aan de hand van jullie wensen.

Drukwerk verschilt in techniek (digitaal / offset / letterpers / goudfolie) en natuurlijk het formaat en het soort papier. Daarom kunnen wij deze kosten niet op voorhand bepalen.

+ We hebben een budget voor de geboortekaartjes. Kunnen jullie daar binnen werken?

Wanneer jullie een budget in gedachten hebben, deel deze dan zeker met ons. Met dit budget kunnen wij al een inschatting maken wat mogelijk is en sneller tot een realistische offerte komen die bij jullie wensen en budget past.

+ Hoe ver van te voren moet ik contact op nemen voor een op maat gemaakt geboortekaartje?

Voor een op maat gemaakt ontwerp rekenen wij 2 maanden. Houdt er ook rekening mee dat de baby al eerder geboren kan worden. Rond de 20ste week van de zwangerschap is dus een goed moment om contact met ons op te nemen.

+ Kan ik een geboortekaartje met spoed aanvragen?

Neem voor een spoedaanvraag altijd contact met ons op. Wij zullen bekijken wat er mogelijk is in de agenda en wat de uitwerkingsmogelijkheden zijn binnen de tijd die er nog is. Houdt wel rekening met eventuele spoedkosten die in rekening kunnen worden gebracht.

+ Wat is de levertijd?

Wij streven voor een levertijd binnen 5 werkdagen. Bij ons duurt dit langer omdat we de pakketjes altijd verzendklaar afleveren en geen DIY pakket.

Hebben jullie gekozen voor letterpers of goudfolie in het ontwerp? Houdt dan rekening met een dubbele levertijd, vanwege het bewerkelijke ambachtsproces bij deze druktechnieken.

Natuurlijk zullen wij aangeven bij onze drukker dat het gaat om een geboortekaartje gaat zodat wij er met elkaar voor zorgen dat jullie de kaartjes zo snel mogelijk kunnen versturen.

+ We weten nog niet wat het wordt, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, maar een ware verrassing! Wij maken 2 versies op. Een jongens variant en een versie voor een meisje. Allebei de ontwerpen staan dan klaar en wachten op de "uitslag".

+ Wat moet ik doen na de geboorte?

Stuur ons een mailtje met de gegevens (datum, tijdstip, lengte en gewicht). In het weekend kunnen jullie ons ook een berichtje sturen of even bellen, zodat wij de mailbox zeker checken!

Wij maken het ontwerp definitief - sturen jullie nog een digitale versie om te checken - na akkoord sturen we alles door naar de drukker.

Wanneer alle geboortekaartjes gereed zijn, brengen we jullie op de hoogte. En sturen de track & trace code van het pakket.

+ Is het mogelijk een bestaand ontwerp die we op jullie site hebben gezien aan te passen?

Ja zeker! De ontwerpen die op onze site staan kunnen we aanpassen naar jullie gegevens. De kleuren kunnen we aanpassen. Geef andere ideeën aan op het aanvraag formulier en wij kunnen bekijken wat er mogelijk is binnen het ontwerp.

+ Waarom betaal ik ook een start tarief wanneer ik kies voor een bestaand ontwerp?

Het start tarief rekenen wij voor de aanpassingen aan het ontwerp. Wij gaan zorgvuldig te werk om het geboortekaartje te personaliseren zodat deze aansluit bij jullie wensen en voorkeuren.

Daarnaast zorgen wij er altijd voor dat de pakketjes verzendklaar worden aangeleverd. Zodat er in de kraamtijd alle tijd is om te genieten van elkaar! En je niet in de weer bent met touwtjes, knoopjes en strikjes van de kaarten.

+ Ik heb een leuk voorbeeld gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Wij maken geen ontwerpen na van andere ontwerpers. Heb je leuke voorbeelden gezien of een heel Pinterest bord gevuld met allerlei ideeën? Deel deze dan vooral met ons en benoem wat je zo leuk vindt aan de voorbeelden. Dit geeft ons wel heel veel inspiratie voor een uniek ontwerp.

+ Kan ik een papieren proef ontvangen?

Een persoonlijke proefdruk ontvang je na akkoord op de offerte en wanneer we de schetsen (deze ontvangen jullie telkens digitaal) al grotendeels hebben uitgewerkt. Wil je op voorhand een sample ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we welke kaartjes uit ons archief aansluiten bij jullie wensen.

+ Kan ik de open bestanden ontvangen? En de lettertypes?

Om onze ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen geven wij niet de open werk bestanden. En ook geen lettertypes.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar hello@ohsoprettyparty.com